Úvod » DELIKATESY » TĚSTOVINY A RÝŽE » risotto šafránové Milanese 275g od Borghini
Risotto Milanese je nejznámější a nejoblíbenější italské risoto. Název dostalo podle severoitalského města Miláno a výrazně žlutou barvu a chuť díky přidané kurkumě a vzácnému šafránu. Chutné krémové risoto servírujte v hlubokém talíři zjemněné oříškem másla, sypané sýrem Grana Padano a jako přípitek podávejte sklenku bílého vína. Věřte, že Risotto Milanese vykouzlí na vašem talíři pravou chuť Itálie.
Balení: 275g (3 porce)
Složení: rýže (původ Itálie), kurkuma, šafrán 0,04%.
Alergenní informace: Může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek, sóji, celeru, hořčice, sezamu, arašídů, měkkýšů, mléka, siřičitanů.
Skladování: skladujte na chladném suchém a tmavém místě..
Návod na přípravu:
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a krátce ji orestujeme na oleji, vsypeme a osmahneme rýži (můžeme zastříknout bílým vínem, které necháme vyvařit) a postupně přiléváme horký zeleninový vývar, průběžně mícháme. Postupně, jak se vývar vyvařuje, doléváme po sběračkách zbytek připraveného vývaru. Celá doba varu je cca 15-16 min. Po uvaření necháme 2-3 min odpočinout, zjemníme oříškem másla a posypeme strouhaným sýrem Parmigiano Reggiano.