Úvod » DOPLŇKY » KUCHYŇSKÉ DOPLŇKY » forma na pečení chleba z bukového dřeva bax im Holz
SLEVA Z DŮVODU DROBNÉHO POŠKOZENÍ KRABICE PŘEPRAVOU.
.
Dřevěná pečící forma (pečící rám) bax im Holz je vyrobena ručně z prvotřídního bukového dřeva, díky němuž chléb získá chuť podobnou chlebu pečenému ve starodávné peci na dřevo. Díky nastavitelným přepážkám můžete upéct 1 - 4 chleby různých velikostí současně. Upéci můžete chléb o velikosti 2kg (použití formy bez přepážek),1kg nebo 0,5kg. Forma je vhodná pro všechna druhy mouky, kynuté těsto i pečící směsi
Rozměry: 31 x 25 x 9cm
Materiál: bukové dřevo
Balení: 1 sada (forma + 3 dělící desky)
.
Před prvním pečením:
1. Než formu na pečení poprvé použijete, jednou nebo dvakrát ji zvenku i zevnitř důkladně potřete řepkovým olejem. Alternativou je také slunečnicový olej. NEPOUŽÍVEJTE OLIVOVÝ OLEJ. Olej je přirozenou, účinnou tepelnou ochranou dřeva a zabraňuje zčernání dřeva v peci.
2. Naolejovanou formu pečte v troubě samotně bez těsta na 180 stupňů asi 50 minut. Dřevo tak ztmavne a rozvine se vůně kouřového bukového dřeva.
Pokaždé před pečením chleba:
1. Pokaždé před pečením chleba potřete vnitřní a vnější stranu formy řepkovým olejem (případně slunečnicovým). To znamená, že upečený chléb lze poté snadno vyjmout.
2. Formu položíme na plech vyložený pečicím papírem, nalijeme těsto a chléb upečeme v troubě podle návodu.
Důležité rady a tipy:
1.Používejte maximálně při 240 °C. Doba pečení při této teplotě by neměla být delší než 90 minut. Chléb se obvykle peče v troubě asi 60 minut.
2. Nečistěte za mokra. Formu nejlépe vyčistíte tak, že jí po upečení jednoduše vydrhnete do sucha kartáčem. Nepoužíbejte saponáty.
Dřevo je přírodní produkt
Dřevo je organický materiál a pracuje při teplotních rozdílech. Proto může dojít k mírné deformaci a rozštěpení. To je zcela normální a nemá to žádný vliv na stabilitu nebo používání pečící formy. Pokud je deformace i přes běžné používání stále velmi patrná, jednoduše nás kontaktujte, zašlete nám obrázek rámu a my se o věc postaráme.