Nízkokalorické papriky jsou chutné a velmi bohaté na vitamín C. Těstoviny s tuňákem a paprikou jsou jednoduché na přípravu a ideální jako předkrm nebo lehké letní hlavní jídlo.
SUROVINY
* 300g italských těstovin
* 2 červené papriky
* 160g tuňáka z konzervy
* 2 polévkové lžíce Pesta papriky a vlašské ořechy
* 1 stroužek česneku
* olej
* sůl a pepř
* čerstvá bazalka
* chilli paprička (volitelné)
POSTUP
1/ omyjte a očistěte papriky. Rozpulte je podélně, odstraňte vrchní část a semínka. Bílou vnitřní část neodstraňujte, je velmi bohatá na flanovoidy. Nakonec papriky nakrájejte na tenké proužky.
2/ na velké pánvi orestujte stroužek česneku na kapce oleje. Pokud chcete, můžete přidat i nasekanou chilli papričku, která dodá těstovinám s tuňákem a paprikou zajímavý pikantní nádech.
3/ když stroužek česneku zhnědne, měl by se vždy vyjmout. Papriky nasypte do pánve a vařte na středním plameni asi 5 minut. Poté přidejte sklenici vody a pánev přikryjte pokličkou, aby se papriky vařily dalších 10 minut nebo dokud nezměknou.
4/ mezitím si dejte vařit osolenou vodu, aby se těstoviny uvařily al dente.
5/ zatímco se těstoviny vaří, musíte tuňáka scedit z vody nebo oleje a přidat do pánve k paprikám. Vše promíchejte a vařte na pánvi několik minut při vysoké teplotě.
6/ před scezením těstovin odeberte lžíci vody a nalijte ji do misky, ve které rozpustíte pesto.
7/ těstoviny uvařené al dente sceďte a nasypte je do pánve s paprikami a tuňákem. Přidejte naředěné pesto a promíchejte, aby se všechny ingredience dobře promíchaly.
8/ ozdobte lístky čerstvé bazalky
.
Převzato ze stránek společnosti Tigullio.