Připravujete menu na bázi slaných koláčů nebo sendvičů ? Pro váš piknik nebo večeři je tu pro vás tento slaný koláč s pestem z italských oliv a kaparů. Jeho velkou předností je rychlá příprava a skvělá originální chuť.
SUROVINY
* 1 balení křehkého těsta (cca 230g) - prodává např. Košík.cz, Rohlík.cz nebo v Albert
* 320g sýra Mozzarella di bufala
* 1/2 balení Pesta olivy a kapary
* 2 vejce
* špetka pepře
POSTUP
1/ křehké těsto nakrájíme na čtyři stejně velké díly a vložíme do čtyř jednoporcových zapékacích misek vyložených pečicím papírem
2/ vejce rozšleháme vidličkou se špetkou pepře a směs dáme stranou
3/ koláče naplňte Pestem olivy a kapary od Tigullio tak, aby pokryl celý spodek křehkého těsta
4/ přidejte mozzarellu, kterou jste nakrájeli na plátky a nalijte vejce na koláče
5/ okraje křehkého těsta přehneme a pečeme při 180° 25 minut
.
Převzato ze stránek společnosti Tigullio.