S tímto receptem na vegetariánské papriky plněné rýží, který je snadný i pro začátečníky, můžete připravit předkrm nebo hlavní chod, který je neobvyklý, chutný a velkolepý. Díky použití Pesta z paprik a vlašských ořechů již máte připravené koření k dochucení náplně paprik, které stačí jen zapéct v troubě.
SUROVINY
* 2 červené nebo žluté papriky
* 200g rýže
* 1 sklenice Pesta papriky a vlašské ořechy
* 50g strouhaného sýra
* několik lístků čerstvé bazalky
* 1 mozzarella
* sůl
* olivový olej
POSTUP
1/ Papriky omyjteme a poté očistíme - kruhovým řezem sejmeme víčko a dáme stranou. Vložíme ruku dovnitř papriky a jemně odstraníme semínka a všechna bílá vlákna. Papriky necháme oschnout.
2/ Rýži uvaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou. Scedíme, když je ještě al dente. Dochutíme strouhaným sýrem a 5 lžícemi pesta.
3/ Vnitřek paprik potřeme kapkou oleje, vnitřní stěny trochu osolíme a pak papriky naplníme polovinou ochucené rýže.
4/ Mozzarellu nakrájíme na jemno. Do každé papriky vložíme polovinu, přidáme pár lístků bazalky a paprikum uzavřeme víčkem (vršek papriky).
5/ Menší zapékací mísu vyložíme pečicím papírem a vložíme plněné papriky tak, aby stály vzpřímeně. Pokapeme olejem a pečem při 180 °C 30 minut. Poté zakryjeme hliníkovou fólií a pečeme dalších 10 minut.
6/ Vyjmeme z trouby a necháme pár minut odpočinout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.
.
Převzato ze stránek společnosti Tigullio.