Tagliolini s lanýžem, ricottou a černým pepřem jsou rychlým a jednoduchým prvním chodem. Jednoduché, ale efektní těstoviny s křupavou tečkou, kterou dodávají sekané vlašské ořechy. Výsledkem je velmi vytříbené jídlo, které je také ideální pro formální večeři.
SUROVINY
* 380g sušených nebo 500g čerstvých těstovin Tagliolini
* 1 sklenice Pesta ricotta, lanýž a černý pepř
* 5-6 vyloupaných vlašských ořechů
* špetka soli
POSTUP
1/ Tagliolini uvařte v lehce osolené vodě, poté je sceďte a vložte zpět do hrnce s vypnutým plamenem, nezapomeňte si nechat stranou trochu vody na vaření.
2/ Přidejte celé pesto a promíchejte, aby se koření dobře promíchalo. Pokud jsou příliš suché, přidejte naběračku vody z vaření těstovin, kterou jste předtím nechali stranou.
3/ Tagliolini s pestem naaranžujte na talíře a jako ozdobu přidejte nasekané vlašské ořechy, které jste předtím nasekali nahrubo.
.
Převzato ze stránek společnosti Tigullio.