Zapomeňte na obvyklé grilování a načerpejte inspiraci z receptu na gurmánské burgery, o kterých budou vaše chuťové buňky snít. Uvidíte, že se správnou omáčkou se hamburger stane nezapomenutelným.
SUROVINY
* 4 burgerové bulky
* 800g mletého hovězího masa
* 4 polévkové lžíce Bazalkového pesta
* několik listů salátu
* 8 plátků slaniny
* 1 bílou nebo červenou cibuli
* 2 lžíce sojové omáčky
* 4 lžíce jablečného nebo balzamikového octa
* 2 lžíce oleje
* 4 lžíce hnědého cukru
* sušený česnek
* sůl, pepř
* voda
* plátky rajčete, cheddaru - podle chuti
POSTUP
1/ První věc, kterou musíte udělat pro vaření domácích gurmánských burgerů, je smíchat mleté maso v misce se 4 špetkami soli, 4 špetkami pepře a 2 špetkami česnekového prášku.
2/ Promíchejte, aby se ingredience dobře promíchaly, a poté vytvarujte 4 masové kuličky, které jemně zploštěte a dejte vychladit do lednice na tác zakrytý potravinářskou fólií.
3/ Nakrájejte cibuli nahrubo nebo na kolečka a nechte ji zpěnit na pánvi se 2 lžícemi oleje, 4 lžícemi vody a 4 lžícemi hnědého cukru. Když cibule začne hnědnout a voda se odpaří, přidejte jablečný nebo balzamikový ocet a sójovou omáčku. Promíchejte a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. Odstavte.
4/ Slaninu rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 15 minut nebo dokud slanina není křupavá.
5/ Zahřejte gril (nebo grilovací pánev) a posypte ho hrstí hrubé soli. Vyndejte burgery z lednice.
6/ Lehce vymastěte nepřilnavou pánev a když je pěkně rozpálená, vložte bulky rozpůlené tak, aby se vnitřek lehce opekly. Odstraňte je, jakmile vytvoří zlatavou kůrku.
7/ Vložte burgery na rozpálený gril nebo pánev. Grilujte cca 3 minuty z každé strany, nebo podle toho jak chcete mít burger propečený.
8/ Salát naaranžujte na bulky, přidejte maso, karamelizovanou cibuli, plátky slaniny, druhou polovinu bulky potřete pestem a přikryjte. Podle chuti můžete do burgerů vložit plátek sýra Cheddar, rajčete ....
.
Převzato ze stránek společnosti Tigullio.