Chobotnice jsou jedním z typických jídel italské kuchyně. Na stole je najdete v různých variacích, mezi nejznámější pro svou jemnost a výraznou chuť patří chobotnice a brambory.
SUROVINY
* 400g mladé (malé) chobotnice
* 300g brambor
* 1 sklenice Bazalkového pesta
* 60g sušených rajčat
* 1 hrst vlašských ořechů
* 1 hrst hrubé soli
POSTUP
1/ Brambory se slupkou omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 30 minut (doba se liší podle jejich velikosti), poté je slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme.
2/ Brambory nakrájíme na větší kousky a dáme do velké mísy. Chobotnici dobře očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody. Vaříme asi 20 minut.
3/ Chobotnici scedíme, nakrájíme a přidáme k bramborám. V tuto chvíli přidáme také sušená rajčata, vlašské ořechy a pesto. Dobře promícháme, aby se ingredience spojily a podáváme.
.
Převzato ze stránek společnosti Tigullio.